09/22/15 13:39
(http://www.dnevnik.bg/)

Бившият "банкер на Путин" съди Русия за 12 млрд. долара


Бившият магнат Сергей Пугачов, наричан някога "банкерът на Путин", е подал иск срещу Русия за 12 милиарда долара. Той обвинява Кремъл, че си е присвоил неговата бизнес империя, след като банкерът изпадна в немилост пред президента, заявиха адвокатите му, цитирани от "Ройтерс".

"През последните няколко години Русия непрестанно атакува мен, семейството ми и бизнеса ми", казва Пугачов в писмено изявление. "Отказвам да се поддам на натиска на Москва."

Копие от иска на магната е представено на Путин, както и на министрите на икономиката, финансите, правосъдието и на външните работи на Русия.

Пугачов напусна Русия през 2011 г., за да отиде във Великобритания, а днес се говори, че властите в Москва искат неговото екстрадиране. Кремъл обвинява някогашния приближен на Владимир Путин в измами за стотици милиони долари, докато е управлявал основаната от него Межпромбанк (Международната промишлена банка). По искане на Кремъл Върховният съд в Лондон замрази активите му в целия свят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване