09/22/15 13:46
(http://pik.bg)

В Стара Загора честваха Деня на независимостта

В Стара Загора честваха Деня на независимостта

С общоградски ритуал в Стара Загора бяха отбелязани 107 години от обявяването на България за независима държава.

Стотици старозагорци се събраха в парк „Александър Стамболийски“ пред паметника на загиналите във войните старозагорци, за да бъдат част от тържеството, организирано от Община Стара Загора.

„От 1908 година, когато в църквата "Св. Четиридесет мъченици" в старопрестолния град Търново е обявена независимоста на България, започва новата ни история. Припомняме си днес, че нашите управници трябва да бъдат мъдри, да работят така, че България да бъде добро място за живеене“, каза в словото си зам.-кметът Йордан Николов, който в момента е временно изпълняващ длъжността кмет на града. „На този ден тържествува страната ни, на този ден тържествува Стара Загора, защото само  три дни след прочитането на Манифеста старозагорци посрещат цар Фердинанд”, припомни Николов.

В тъpжecтвeния pитyaл цветя и венци поднесоха председателят на Общинския съвет (мандат 2011-2015) Емил Христов, евродепутати, народни представители, младежки и политически организации.

Послучай Деня на независимостта на България, от 18.00 часа  на площада пред Общината празничен концерт ще изнесе общински ансамбъл „Загоре“. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване