09/22/15 10:43
(http://pik.bg)

Валери Симеонов: Чувството за независимост е състояние на характера на човека

Валери Симеонов: Чувството за независимост е състояние на характера на човека

Чувството за независимост е много лично усещане, състояние на характера на човека. Това каза в празничното издание на предаването „За честта и славата на България“ по Радио „Фокус“ председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Той пожела на всички българи да са независими, да не скланят глава пред неправдата, да се борят за постигането на висшите идеали, на които е посветен този ден.

„В 21 век няма как да могат да се използват средства, които са били използвани в онази епоха. Тя е била епоха на несигурност, на сериозни драматични конфликти за Европа, свързани със смяна на зависимост, смяна на собственост на цели държави. Тогава е било практика да се възползват от ситуацията. Ако трябва да се очаква или да се иска нещо от сегашните държавници на България, то е те да се възползват и да търсят решаването на проблемите и да защитават интересите на страната с приемливи сега средства, има такива.

За съжаление, България до голяма степен, от гледна точка на своето поведение към САЩ и към ЕС, е трибутарна, васална държава, което на мен лично не ми харесва“, подчерта Валери Симеонов.

Той бе категоричен, че винаги трябва да се иска повече, за да се получи това, което е необходимо.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване