09/22/15 13:07
(http://pik.bg)

Граждани на София: Трябва да отстояваме своята независимост и идентичност всеки ден

Граждани на София: Трябва да отстояваме своята независимост и идентичност всеки ден

В София също се проведе тържествено честване на 107-мата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Събитието се състоя пред паметника на площад "Княз Александър I". Бяха поднесени венци и цветя.

Тържествено слово държа заместник-кметът на столицата Тодор Чобанов. "Българската независимост показва, че страната ни има право да бъде сред европейските народи.

Днес отбелязваме 107 години от едно изключително събитие. Събитие, което заедно със съединението на България, доказва, че нашия народ е обединен зад своите каузи и може да постига своите идеали. Каква щеше да бъде нашата съдба ако я нямаше независимостта? Задължително трябва да си отговорим, че благодарение на Независимостта, днес ние сме горди българи и европейци", каза Чобанов.

Граждани и гости на столицата споделиха пред нашия репортер, че Денят на независимостта е голям и светъл празник. "Ние трябва да отстояваме своята независимост всеки ден и час, както пред Великите сили, така и пред по-малките. Живеем в глобален свят, част сме от европейското семейство, свободно можем да се придвижваме, но като българи, трябва да отстояваме своите ценности", казаха още софиянци.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване