09/22/15 14:28
(http://pik.bg)

Ева Паунова: Анализът на големи масиви от данни чрез компютърни алгоритми ще доведе до допълнителен растеж за икономиката на ЕС

Ева Паунова: Анализът на големи масиви от данни чрез компютърни алгоритми ще доведе до допълнителен растеж за икономиката на ЕС

„Подробният анализ на големи масиви от данни (big data) чрез компютърни алгоритми е един от инструментите, които ще доведат до допълнителен растеж за икономиката на Съюза. Тези анализи са на път да трансформират различни сектори, сред които здравеопазването, мобилните комуникации, интелигентните мрежи, управлението на трафика, разкриването на измами, маркетинга и онлайн и офлайн търговията на дребно." Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на дебат на тема "Развитие на европейските стартиращи компании в единния цифров пазар в ЕС", провел се във вторник, 22 септември в иновативния бизнес инкубатор Co.Station в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Организатори на събитието са асоциацията на дигиталните компании във Великобритания techUK и и Коалицията за дигитална икономика (Coadec). В дискусията участие взеха още евродепутатът от Великобритания и председател на Комисията за вътрешен пазар на ЕП Вики Форд, изпълнителният директор на изследователския център Lisbon Council Пол Хофхейнц, заместник-председателят на techuk Антъни Уолкър и изпълнителният директор на Coadec Ги Левин. Цифровизацията е приоритет в дейността на Ева Паунова за подобряване на конкурентоспособността на европейския бизнес.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване