09/22/15 09:47
(http://www.klassa.bg/)

Камерата вече вижда

 В сегашното забързано ежедневие много от нас живеят далеч от семейството, приятелите и дори работното си място. Нищо не може да замени физическото присъствие, но най-близкото нещо е видео разговорът. Това е най-интуитивната форма на цифрова комуникация, но има предизвикателства. Повечето устройства ни предлагат неясна, смътна картина на хората с които говорим. Връзката е трудно да се подобри, но новата уеб камера ViW може да реши визуалните недостатъци.

 

ViW е продукт, който решава проблема с картината, изпитван и от неговите създатели - шведската фирма за дизайн Frankly. Видео разговорите са важна част от комуникацията в тази компания, особено когато няколко лица трябва да споделят мисли далеч един от друг. Много устройства имат предна камери, която е предназначена да снима само един човек. Това означава, че група от трима трябва да седи далеч от бюрото, за да се вижда и хората нямат достатъчно свободно пространство да представят своите идеи.

 

За това помага ViW като пасва на всяка вградена уеб камера използвайки собствените си стъклени лещи с цел разширяване на ъгъла на виждане до петдесет процента, без да причиняват изкривяване. Той работи както лещите които можете да купите за камерата на телефона си, но се прилепва към всяка гладка повърхност благодарение на покрита с хиляди малки вендузи задна страна. ViW усеща нивото на околната светлина и може да освети лицето на обаждащия се със свои собствени LED светлини която се захранва от вградена батерия, зареждаща се чрез USB.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване