09/22/15 17:15
(http://pik.bg)

КАТ: Пикът на автомобили на входовете на София ще е около 19 часа

КАТ: Пикът на автомобили на входовете на София ще е около 19 часа

Около 19 часа се очаква голямо струпване на автомобили на входовете на София. Това съобщи директорът на КАТ "Пътна полиция" в столицата Тенчо Тенев, цитиран от БНР. Той увери, че по възловите кръстовища в столицата има разположени патрули

Подстъпите към София, особено откъм автомагистрала "Тракия", осезаемо, в пъти, се увеличи движението на автомобилите, но имаме струпване на автомобили по входното кръстовище. На Горублянско ханче имаме леко натрупване на автомобили към момента. Освободихме центъра на София за движение на автомобили. Успяхме да пренасочихме хората, които днес празнуват и на други места, за да могат тези, които пътуват за "Люлин" да минат безпрепятствено през центъра на София.

На граничния с Гърция пункт Маказа се е образувала колона от чакащи автомобили, която надхвърля километър и половина. Струпването започна още по обяд. Една от причините туристите да побързат е развалянето на времето в Гърция. На пункта работят и днете трасета на вход за България. Граничните екипи са подсилени. Времето за преминаване на един автомобил е средно около 2 минути, но се изчаква най-малко половин час. Граничните власти очакват по-големи задръствания след 16 ч, предаде кореспондентът на БНР Валентина Апостолова

Засега няма задръствания по основните пътища в страната, очаква се трафикът да бъде натоварен след 16 часа. Матей Матов от АПИ каза, че на магистрала "Тракия" и "Хемус" са отворени 2 ленити в посока София, а до 20 ч. е въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили по магистралите и първокласните пътища.

Над 200 000 автомобила се очаква днес да се приберат в София, прогнозира Тенчо Тенев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване