09/22/15 14:40
(http://pik.bg)

Над 10 000 души гледаха 3D шоуто "Величието на Асеневци" във Велико Търново

Над 10 000 души гледаха 3D шоуто "Величието на Асеневци" във Велико Търново

Над 10 000 души гледаха уникалното триизмерно мапинг-шоу с лазерни ефекти "Величието на Асеневци" в навечерието на Независимостта във Велико Търново. Спектакълът бе част и от събитията, посветени на 830-годишнината от въстанието на Петър и Асен и създадаването на Второто българско царство, чийто национален център е старата столица. Зрелищната атракция бе показана в 21 часа на 21 септември.

Арена на 3D шоуто бе фасадата на Държавната художествена галерия "Борис Денев", паметникът на Асеневци и пространството около него. Хиляди се стекоха от цялата страна в болярския град, за да гледат атракцията.

Спектакълът "Величието на Асеневци" е създаден през тази година върху основата на триизмерното мапинг-шоу, което бе сътворено през 2012 г. и доразвито през следващите две години. Новата и атрактивна аудио-визуална програма с 3D ефекти бе прожектирана за пръв път на празника на Велико Търново- 22 март.

Спектакълът бе обогатен с нови сцени и елементи. Концепцията на програмата, триизмерните ефекти, лазерната палитра и въздействащата музика напомнят както за прогласяването на Независимостта на 22 септември 1908 г., така и за славната епоха на Асеневци.

Нощното небе над старата столица бе озарено и от пищни илюминации. Финалът пък бе посрещнат с бурни овации, а някои от зрителите дори плачеха от възторг и възхищение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване