09/22/15 09:29
(http://pik.bg)

Отец Саръев за бежанците: Те идват да гребат с пълни шепи от европейското благополучие

Отец Саръев за бежанците: Те идват да гребат с пълни шепи от европейското благополучие

Много от българите, приели исляма преди векове в Източните Родопи, се завръщат към християнството, защото осъзнават, че вярата им е била наложена насила, заяви пред Би Ти ви отец Боян Саръев, който работи в Кърджалийско и покръства желаещите да се върнат в християнството.

Връщайки се в православието, тези хора слагат край на раздвоението между народност и вяра, наложено им със силата на меча, посочи той.

Отецът обясни, че е много страшно някой да се откаже от исляма. Според шериата, който се откаже доброволно от исляма, той е осъден на смърт, обясни той.

За потока от бежанци, Саръев каза: "Те идват да гребат с пълни шепи от европейското благополучие. Това, което европейските народи със столетия с градили, те искат да го вземат наготово. И да манипулират така, че да заличат европейския облик на континента".

Според него, вълната е „целенасочено преселение", а идващите мюсюлмани ги вълнува единствено от материалното.

„Милосърдието не трябва да се бърка с овчедушието", изтъкна свещеникът. Когато човек е милосърден, той помага независимо от вярата и народността. Но с това не бива да се злоупотребява.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване