09/22/15 14:41
(http://pik.bg)

Шефът на КАТ-София: Трафикът ще се засили след 17 часа, 150 000 автомобила се прибират

Шефът на КАТ-София: Трафикът ще се засили след 17 часа, 150 000 автомобила се прибират

Очаква се около 150 хил. автомобила да се приберат в столицата след празничните дни, каза Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция” към СДВР във връзка с трафика след почивните дни. Дългогодишната практика показвала, че натоварването по пътищата се засилвало след 17 часа и продължавало до 22 часа, пише "Фокус".

„Най-сериозно струпване на автомобили ще има на Автомагистрала „Тракия”, тъй като има доста ремонти по пътя”, отбеляза началникът на „Пътна полиция”. Той посочи, че ремонти има на 11 км, 63 км, 65 км, а най-сериозният ремонт е на 75 км, където движението се извършва двупосочно само в лентата за София. „Там хората ще се забавят доста време. Другото струпване ще бъде над тунел „Елешника”, където се извършва ремонт на един от големите мостове и движението е двупосочно”.

По думите му, движението няма да има проблеми по другите маршрути вход към София – Самоковско, Пернишко, Ботевградско направление.

„Ако хората идват от ГКПП Калотина, трябва да имат предвид, че накрая на София се ремонтира Околовръстният път, но има алтернативно движение в локалните платна, както и полицейски сили. Там ще регулираме движението и няма да има проблеми”, каза още Тенчо Тенев. Той подчерта, че засилено полицейско присъствие ще има на всички входни артерии.

Тенев посъветва шофьорите, които се връщат от Южна България, ако видят, че има интензивен трафик на отклонението за Пазарджик да използват алтернативния маршрут като се отклонят през града, след това преминат през Белово, Момин проход и да излязат през Ихтиман. По този начин ще избегнат ремонтния участък.

„Вчера имахме изключително спокоен ден, тъй като нямаше движение на автомобили. През деня имахме 9 катастрофи, което никога не се е случвало досега. Много е малко за наша радост”, добави още Тенчо Тенев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване