09/23/15 13:21
(http://pik.bg)

ГЕРБ ще се състезава под номер 6 в Стражица

ГЕРБ ще се състезава под номер 6 в Стражица

Номерата на партиите и коалициите, които ще участват в местния вот в Община Стражица, и които ще бъдат изписани върху визуалната реклама и бюлетините, бяха изтеглени днес в ОИК чрез жребий.

ПП ГЕРБ ще участва във вота под №6, съобщи Дилян Братованов, председател на Общинската избирателна комисия, съобщиха от пресцентъра на партията.

Под номера на отличниците ще се състезава и кандидатът на ГЕРБ инж. Детелина Борисова, която е досегашният управник на общината. В нейния мандат Стражица бе обявена за най-прозрачната община, според проучване на Програмата за достъп до информация.

При управлението на инж. Борисова само от привлечени средства от фондовете на ЕС за този четиригодишен период, в Стражица и района са влезли над 30 милиона лева. За сравнение, годишният бюджет на Общината е малко над 10 млн. лева.

За 4 години ремонтираните и асфалтирани пътища и улици възлизат на 25 километра. Облагородените междублокови пространства са над 8 декара. Общият брой на потребителите на социални услуги от 2012 г. досега, е 2 565 човека, а отделно броя на обхванатите уязвими деца от 0 до 7 г. и техните родители по проекта за социално включване, е 2 700. За тези четири години, с ограничените възможности, с които разполага Общината като работодател, са осигурени 951 временни работни места, или в стотици семейства е била осигурена работа за един или двама човека.

От изградените нови канализации с пречиствателни станции в селата Камен, Сушица и Кесарево ще се възползват 3968 еквивалент жители. Четири църкви по селата успяхме да възстановим и ремонтираме, благодарение на ПРСР.

Те могат да обслужват 1625 миряни. Прибавям и превръщането на аязмото „Света Марина“ в туристическа атракция заедно с параклиса там, като обектът може да обслужва потенциално 3177 жители от близките села Кесарево и Джулюница. За този мандат са ремонтирани осем детски градини и училища, в които учат и се възпитават 555 деца и подрастващи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване