09/23/15 23:04
(http://pik.bg)

Издирват шофьор на ТИР като евентуален свидетел на катастрофата с журналистите

Издирват шофьор на ТИР като евентуален свидетел на катастрофата с журналистите

Полицията издирва шофьор на ТИР като евентуален свидетел и участник в жестоката катастрофа с журналисти край ловешкото село Абланица, съобщава "Стандарт".

Очевидци на трагедията са споделили пред разследващите, че служебното "Пежо Партнер", с което е пътувал екипът на агенция БГНЕС, е предприело изпреварване на ТИР, пред който се е движил още един тежкотоварен камион.

Тировете обаче са карали плътно един зад друг и шофьорът на репортерския автомобил не е имал възможност да се прибере бързо в своята лента. Това е довело да фаталния челен сблъсък с другата кола, която е от същия модел.

След сблъсъка обаче тираджиите продължили по пътя си и не са оказали помощ и съдействие на пострадалите в инцидента. Притекли са се хора от други автомобили, които са се движили зад тях. Сега от полицията разпитват свидетели, за да установят водачите на тировете, които да бъдат призовани за разпит.

При катастрофата загина 32-годишният фотограф Петко Налбантов. Тази вечер в болницата издъхна и видеооператорът Светломир Генев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване