09/23/15 14:23
(http://pik.bg)

Министър Горанов: Ще има повече пари за образоване, за коледни надбавки е рано да се говори

Министър Горанов: Ще има повече пари за образоване, за коледни надбавки е рано да се говори

 Ще има повече пари за образоване. На много ранен етап е разработката на бюджета. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов по време на откриването на ремонтиран учебен корпус в Университет за национално и световно стопанство (УНСС). На въпрос за коледните надбавки министър Горанов обясни, че се работи в посока, в която да се спази традицията от последните години.

„От септември е рано да се прави коментар, но ще положим всички усилия”, посочи той. „Това, което сме поели като ангажимент е да осигурим допълнителни средства за стандартите за средно образование, в размер на 20 млн. до края на годината. Министър Горанов поясни, че според него е по-добре да бъдат използвани като целеви бонуси, за да не предрешават бюджета за следващата година.

„Всички преподаватели , синдикати и изкушени от темата искат още в началото на новата учебна година да се получи сериозно увеличение”, добави той. Министър Горанов подчерта, че според него не е добро решение да влизат още от сега, защото ще предрешат до голяма степен политиките, които залагат за следващата година. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване