09/23/15 20:48
(http://pik.bg)

Проходилки и бастуни получи като дарение Домът за стари хора в Добрич

Проходилки и бастуни получи като дарение Домът за стари хора в Добрич

Домът за стари хора в Добрич получи като дарение 20 проходилки и 20 бастуна. Те са предоставени от Международната благотворителна организация „Адра България“ представлявана от Мариян Димитров, който е родом от Добрич.

Новите придобивки ще са от голяма помощ за домуващите, съобщиха от социалната институция. Почти половината от обитатели на дома, които са над 110, ползват проходилки.

От "АДРА България" ще проучат възможностите да доставят на дома и вани за къпане, катетри и други медицински изделия за пълно обслужване на хора с увреждания.

Директорът на фондацията Мариян Димитров е поискал списък от общината на нуждаещи се хора, на които да бъдат предоставени пакети с храни.
Фондацията предоставя и 17 проходилки за трудноподвижни възрастни хора и инвалиди, ползващи се от услугите на Домашен социален патронаж в Генерал Тошево.

АДРА e световна адвентистка благотворителна организация за развитие и помощ. За краткото си време на съществуване е осъществила десетки хуманитарни проекти. Тя е дарила рентгенови апарати, стерилизатори, мамографи, ЕКГ, ехографи, операционни маси, инвалидни колички, стотици тонове хранителни продукти, дрехи, медикаменти, парични помощи за хора в нужда.
След наводнението миналото лято фондацията предостави цимент, дървен материал, спални комплекти на семейства от Добрич, чиито къщи бяха пострадали при бедствието.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване