09/23/15 03:00
(http://pik.bg)

Първо в ПИК! Унгария издаде книга на Марин Георгиев (снимка)

Първо в ПИК! Унгария издаде книга на Марин Георгиев (снимка)

Книга на българския писател, поет и преводач Марин Георгиев излезе в Унгария. Стихосбирката му "Ни Бог, ни Дявол" бе представена в Българския културен институт в Будапеща. Стиховете са преведни от Бенедек Киш, Ендре Рожа, Йожеф Уташи и Дьорд Сонди, сподели пред ПИК авторът.

Българският поет бе представен от директорката на института Олга Попова, от издателя и съставителя Дьорд Сонди и от Тошо Дончев, който проведе на живо своеобразно интервю с Марин Георгиев, което оживи залата и направи присъстващите съпричастни с поезията. Авторът рецитира свои стихове на български, а в превод на унгарски бяха изпълнени от актьора Янош Пап.
За артистичната атмосфера на вечерта спомогнаха и няколко песни от унгарския и български фолклор.

Накрая авторът почерпи присъстващите с любимия си брестнишки мавруд, който донесе специално за вечерта.

Марин Георгиев е писател, поет и преводач. Основател е на първото българско частно издателство "Литературен форум". Той е един от създателите на Сдружението на българските писатели през 1994 г. Книгата му за Вапцаров "Третият разстрел" предизвика много политически спорове през 1993 г., когато беше публикувана. Днес тя е призната за книга с принос в българската документалистика.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване