09/24/15 14:16
(http://pik.bg)

ГЕРБ представи кампания за 4 млн. лв.

ГЕРБ представи кампания за 4 млн. лв.

ГЕРБ е регистрирала в общинските избирателни комисии 5181 кандидати за общински съветници. Това заяви при представяне на резултатите от направената предизборна кампания председателят на партията Цветан Цветанов.

Цената на кампанията е 4 млн. лв. Цветанов посочи, че е направен анализ, според който вече 14 кметове на кметства могат да бъдат сигурни кметове, защото са единствените, които са се регистрирали за кампанията и могат да се считат вече за избрани. Такива кметове има в община Варна, в Аксаково - 7 кмета, Аврен - 2 кмета, Ветрино - 1 кмет. От община Джебел, общ. Бойчиновци и в общ. Берковица. Цветанов посочи, че в предстоящата кампания ще заложат на иновациите. Тя ще бъде градивна и толерантна като ще се цели да се стигне до максимално много хора чрез кампания “лице в лице”.

Така, според него, бъдещите кметове ще направят отчет пред избирателите и ще набележат конкретни неща, които ще целят да изпълнят през кампанията си. Елен Герджиков, който беше председател на Общинския съвет в София и отговаря за кампанията за местните избори заяви, че в предизборната кампания ще бъдат представени кандидатите чрез плакати, но и чрез мобилно приложение, а също и чрез социалните мрежи и интернет. Част от плакатите ще представят самостоятелни кандидатури, ще има и такива, които представят кандидатите за кметове и кандидатите за общински съветници, както и такива, които ще представят общинския кмет и районните кметове.

Ще има обаче и плакати за кметове на общини, чието управление не е било успешно през изминалия мандат. Акцентът обаче ще бъде не върху това, което не е свършено, а върху това, което трябва да бъде направено през новия мандат. Симеон Велков от ГЕРБ пък представи мобилното приложение, от което може да бъдат получени новини в реално време, които ще се използват от сайта на партията. Когато смартфонът или таблетът бъде насочен към плакат от съответното място, ще може чрез мобилното приложение да се получи видео, представящо кандидата.

Всяка седмица тези видеа ще бъдат актуализирани. Цветанов заяви също, че утре - 25 септември, от 11.00 ч., в НДК ще бъде представена първата кандидатура за местните избори - тази на кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова. Акцентът в кампанията й ще бъде конкретните мерки, които тя ще предприеме за следващия си мандат. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване