09/24/15 11:19
(http://www.dnevnik.bg/)

Еврокомисията е в готовност да осъди Германия заради безопасността на авиацията


Европейската комисия е в готовност да повдигне иск срещу германските органи за безопасност на въздухоплаването и по-специално срещу системата за подновяване на лицензите на пилотите, предаде Евроактив, позовавайки се на свой източник.

Европейската комисия ще предупреди Германия, че практиките ѝ за подновяване на лицензите не са синхронизирани с европейското законодателство, в частта, в която дават приоритет на правилата за защита на неприкосновеността пред безопасността за пилотите, които искат да продължат разрешителните си.

Темата за въздушната безопасност в Германия излезе на преден план и за Брюксел, след като 27-годишният Андреас Лубиц се барикадира в пилотната кабина на самолет на Джърмануингс, отнасяйки към смъртта 150-те души на борда.

Освен това Еврокомисията ще повдигне въпроса за надзора на надеждността на самолетите и операциите, свързани с управляването им.

Европейската агенция за безопасност установи нередности с германската система дори преди инцидента.

Въпреки че Германия вече е взела мерки да се справи с някои от проблемите, други още не са разрешени. Ако Германия не изпълни исканията на Комисията, тя ще бъде съдена в Съда на ЕС.

След катастрофата, стана ясно, че Лубиц е прекратил обучението си за пилот заради тежка депресия, което повдигна въпроси дали медицинските проверки на членовете на екипажите на авиокомпанията са достатъчно надеждни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване