09/24/15 06:47
(http://www.klassa.bg/)

Елитът на Ню Йорк в краката на Соня Йончева

 Соня Йончева е в главната роля на Вердиевия шедьовър „Отело“, с който беше открит сезонът 2015-2016 в „Метрополитън опера“. Пловдивската прима от брюнетка стана руса и излезе в пищна червена рокля пред хайлайфа в Ню Йорк, изпълнявайки ролята на Дездемона. До българската звезда застанаха Александър Антоненко като Отело и Желко Лучич - Яго.

Пред Метрополитън опера бе опънат червен килим, по който преминаха Хелън Мирън, Брук Шийлдс, Даян фон Фюстенберг, Хелена Кристенсен, Джесика Частейн, Бет Мидлър, Елън Бърстин, Александър Скарсгард и др. Спектакълът бе дирижиран от Яник Незе-Сеген и режисиран от Бартлет Шер. Премиерата по традиция бе излъчена на екран на "Таймс скуеър". На живо у нас операта ще бъде предавана на 17 октомври, с повторение на 21 октомври в Cinema City, София.

Звездата на Соня Йончева изгря в Ню Йорк през 2013 г., след като последователно замести титулярките в "Риголето", "Бохеми" и "Травиата". През април тя гостува у нас и изпълни избрани арии със Софийската филхармония.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване