09/24/15 12:34
(http://pik.bg)

Мерджанов: За „горещата точка” нищо официално не сме се разбрали

Мерджанов: За „горещата точка” нищо официално не сме се разбрали

„Гореща точка” може да е и нещо уместно, може и да е нещо важно за България, но затова трябваше да бъде проведена достатъчно сериозна дискусия с експертите и всички политически сили”, заяви в кулоарите на НС депутатът от „БСП лява България” Атанас Мерджанов по горещата тема за евентуални центрове на българска територия за мигранти и кой е автор на предложението.

„Нищо официално не сме разбрали… горещите, важните новини за България ги научаваме от Брюксел, без това да е споделена позиция на българското правителство”, добави той. Сега сме разбрали, според него, че от МФ не осигурявали необходимата финансова помощ за охраната на границата- за разходите на Гранична полиция и Българската армия.

Мерджанов смята, че за да се говори за „горещи точки” трябвало да има достатъчно надеждна и обективна информация от службите за сигурност, която трябвало също да се споделя и дискутира в строго специализиран кръг, какъвто бил Консултативният съвет по национална сигурност. Необходима е, според него, и повече информация за рисковете от такива центрове. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване