09/24/15 16:44
(http://pik.bg)

Полицейският шеф Темелков бил подслушван, докато е награждаван от министъра на МВР

Полицейският шеф Темелков бил подслушван, докато е награждаван от министъра на МВР

Полицейският началник на Асеновград Димчо Темелков е бил вече подслушван, когато е бил награден от министъра на МВР с благодарност за отлична работа. Това предположи адвокатката му Зоя Тошкова, имайки предвид съпвадението по време на двете е обстоятелства, предава Марица.бг. Темелков е награден непосредствено преди професионалния празник на полицията на 5 юли тази година, а по данни до момента е бил „закачен” поне 2 месеца преди ареста си.

Мащабната полицейска операция, за която изтичаха парализиращи обществото публични съобщения от МВР и прокуратурата, в крайна сметка се оказа полицейска излагация, и често казано, много ме е срам като юрист за случилото се, каза адвокат Тошкова.

Откровено и умишлено унижение е демонстративното извеждане с белезници на Темелков от служебния му кабинет при ареста му миналата седмица, при положение, че изобщо не се е налагало по този начин да се прави. Но точно това е трябвало да бъде видяно от целия полицейски състав, коментира още тя.

Цяло денонощие Темелков е бил оставен в ареста, без към него да се предяви за какво обвинение е възможно да става дума. Ако мащабната операция в крайна сметка се събира в обвинението за няколко торби орехи, при това брани от дърво на общински терен и със разрешителни от общината като собственик, не знам какво да си мисля, заяви защитничката му. Адвокат Тошкова днес тя е обжалвала наложената му мярка парична гаранция от 2000 лева с аргументи, че същата била процедурно несътоятелна, решението на съда предстои.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване