09/24/15 12:25
(http://www.dnevnik.bg/)

Пътуващите през Сърбия да заобикалят границата й с Хърватия, предупреди външното министерство


Министерството на външните работи (МВнР) препоръча на българите, които пътуват през Сърбия, да използват алтернативни маршрути и да заобикалят границата й с Хърватия.

Ведомството предупреждава, че е възможно забавяне при преминаването на товарни автомобили и на пунктовете на границата между Сърбия и България. Причината са засилените митнически проверки, които сръбските власти предприемат за произхода на превозваната стока.

Тази сутрин бе преустановено преминаването на пътнически и товарни превозни средства през ГКПП "Батровци – Баяково" на сръбско-хърватската граница. Сърбия наложи и забрана за внос и транзитното преминаване на каквито и да било стоки от Хърватия, както и за влизане на товарни автомобили с хърватска регистрация. Ограниченията важат за всички сръбски ГКПП, включително границата с България, отбелязва МВнР.

Хърватия пък въведе забрана за влизането на нейна територия на автомобили със сръбска регистрация и на пътуващи граждани със сръбски паспорти. Високопоставени представители на Европейския съюз впоследствие заявиха, че е нужно да бъде спешно възстановявено движението по т.нар. Коридор 10. "Всички ГКПП, намиращи се на границата между Сърбия и Хърватия, функционират нормално. Не са регистрирани сериозни забавяния при обработването на транзитния поток", твърдят от МВнР.

Българите могат да се информират за актуалното състояние на пътищата и граничните пунктове в Сърбия на сайта на сръбския автомобилен съюз.

При необходимост, българските граждани могат да се обръщат и към Посолството на Република България в Сърбия, на телефон: 00381 11 3613 980; 00381 11 3613 990.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване