09/24/15 21:40
(http://www.klassa.bg/)

Фейсбук с виртуална реалност

 

360 градуса видео достъпно в социалната мрежа

Facebook вече поддържа 360 градусови видеоклипове. Социалната мрежа обяви, че 360 видео споделяне ще стартира от днес на сайта. За сега този видео формат е видими само в интернет и от Android платформа, поддръжка  IOS се очакжа през следващите месеци. 360 видео клиповете на Facebook работят подобно на тези, които вероятно сте виждали в YouTube. Докато тече видеото, можете да използвате курсора на мишката, за да движите наоколо в клипа. С мобилно устройство, можете да използвате пръста си, за да движите настрани и нагоре-надолу картината или можете просто да сместите самото устройство и да променяте перспективата. Това ново допълнение също така проправя пътя на съдържание с виртуална реалност.

Вече редица компании пускат кадри в Facebook, като част от новата инициатива, включва Междузвездни войни, Discovery, VICE, GoPro и други. Както може би очаквате, първото видео от Disney и LucasFilm е 360-градусово промо за Star Wars: The Force Awakens. Facebook казва, че новите видеоклипове не са само за издателите, тъй като и вие ще бъдете в състояние да публикувате 360 многоъглово видео, стига да имате правилното устройство

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване