09/25/15 14:24
(http://pik.bg)

Георги Мамалев: Фандъкова е достойна, за да продължи работата си като кмет

Георги Мамалев: Фандъкова е достойна, за да продължи работата си като кмет

Пак ще гласувам и ще подкрепя Йорданка Фандъкова за кмет на София, защото се направиха много добри неща в столицата, които се виждат. Това каза за "Фокус" актьорът Георги Мамалев относно причината, поради която подкрепя кандидатурата на Йорданка Фандъкова за нов мандат като кмет на столицата, след представянето на програмата й за управление на София 2015-2019.

"Ще повторя това, което всички виждат и столичани знаят, а именно много ми харесва това, че се направи такава голяма мрежа на метрото. Използвам го и съм много, много доволен. Това ни прави столица с европейски вид", заяви той.

"Харесвам и кръстовищата на две нива като това на "Телевизионната кула", "Южната дъга", това, което се прави за парковите пространства. Виждам, че и на други много важни кръстовища се строи, за да бъде облекчено движението, което е много хубаво", смята той и добави, че това е малка част от това, което се прави за града.

"Мисля, че Йорданка Фандъкова е много достойна, за да продължи работата си като кмет", добави той. "Срещаме подкрепа от страна на Столична община в сферата на културата и не само аз. Мога да говоря за отношението към театрите в София, което се надявам да продължи все така да бъде на едно много високо ниво. Освен това се откри Музеят за история на София, което никак не е малко. Откри се и "Квадрат 500", правят се и много културни събития на открито, както и много празници", посочи той.

"Живея до Южния парк и ми прави впечатление колко много празници се отбелязват там. Разбира се, има още много какво да се направи, но няма как да стане с магическа пръчка", смята Мамалев. "Силно подкрепям и идеята на Столична община да се строят повече детски гради. Всички говорим за ниската раждаемост, за застаряването на поколението и липсата на деца. Може би една от причините е, че трябва да има условия тези деца да растат", обясни актьорът. "София стана огромен град, но броят на детските градини е малък и подкрепям политиката, за която говори кметът Фандъкова за това, че ще продължат да се строят много детски градини и това трябва да е така, защото е много голям проблем", допълни той.

Като друг проблем, който трябва да бъде решен, Мамалев отчете липсата или лошото състояние на тротоарната и уличната мрежа в София. "Трябва и в тази насока да се мисли, както и разбира се за изграждането на велоалеи, за да бъде по-спокойно придвижването - една част от хората да се разхождат в парка, а друга - да кара колела по велоалеите", заяви той. "Много хубаво беше това, че в "Южния парк" беше заградена една част за кучета, където да си играят, а не какво беше преди - из целия парк. Така че аз подкрепям Йорданка Фандъкова и съм убеден, че тя отново е бъде кмет, което е добре за София и за софиянци", каза още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване