09/25/15 06:20
(http://www.klassa.bg/)

Да заснемеш слънцето

 Техниката за високоскоростна фотография има способността да улавя някои доста невероятни кадри. НАСА показа снимки с компресирана ултрабърза фотография използвана за проследяване на светлина и шокови вълни, заснети с помощта на техника за заснемане на слоевете. За да заснемат такова изображение, учени снимат от земята в точния момент когато самолет преминава на фона на слънцето или луната със свръхзвукова скорост. Полученото изображение след това е допълнително изчистено и обработено с помощта на НАСА и след като това е направено, резултатът е впечатляващ и красив.

Методът, използван за заснемане на тези изображения се нарича фоново ориентирана фотография на слоевете използваща небесни обекти или BOSCO и се използва да улови неща като движението и плътността на въздуха. "С помощта на небесен обект като слънцето за фон има много предимства, когато снимате летящ самолет", каза Майкъл Хил главен изследовател в Армстронг. "Бихме искали да се опитаме да използваме системата BOSCO за неща, различни от самолети. Ние може потенциално да използваме слоева фотография за всичко, което можем да хванем между нашата камера и слънцето."

Hill също така отбеляза, че тези снимки са заснети с помощта на любителски клас оборудване за астрономия и всеки, заинтересован ще бъде в състояние да заснема подобни изображения с апаратура, която струва около $ 3000. Което прави любителската фотография малко по-интересна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване