09/25/15 06:39
(http://www.klassa.bg/)

Марихуаната превзема стомасите на американците

 Американската индустрия не спи, а мисли как да направи така, че банковите й сметки да набъбват и яхва всички възможни продукти, носещи голяма печалба. Тук по-специално място заема марихуаната, защото с легализирането на омайната дрога в САЩ канабисът превзема все повече сфери от живота и в частност хранителната промишленост, като това не е свързано с неестествения апетит, който предизвиква употребата му.

Канабисът все повече се комерсиализира и това е факт, пише в. „Индипендънт“. Прогнозите сочат, че опиатът ще стане особено популярна съставка в готварството и производството на напитки, чиито индустрии са все по-жадни както за задоволяване на апетита за нови вкусове, така и за откриване на нискокалорична алтернатива на алкохола. В скорошна статия на сп. „Нюзуик“ анонимен готвач разказва как успешно готви ястия с канабис като телешко „Уелингтън“, макарони със сирене, печено пиле с картофи и чийзкейк, използвайки за всичко това масло и олио на базата на наркотика.

В САЩ се продават много продукти с канабис, сред които безалкохолни напитки, шоколадови десерти и други, предназначени за медицинска употреба. Често се среща употребата му и просто като аромат, без да се търсят наркотичните му свойства. Мненията за употребата на канабис за придаване на аромат в кулинарията обаче са разнопосочни. За някои той е прекалено горчив, докато други откриват различни вкусове в отделните сортове марихуана. Разбира се в момента още е много рано да се каже каква ще е съдбата на канабиса в кулинарията, но едно е сигурно – с него тепърва ще се експериментира, а дебатът за употребата му ще продължава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване