09/25/15 06:30
(http://www.klassa.bg/)

Папата дебютира в Конгреса на САЩ

 В историческа реч папа Франциск призова за бдителност към всички видове фундаментализъм, било то религиозен или не, предаде АФП. Главата на Римокатолическата църква говори пред членовете на двете камари от същата трибуна, от която обичайно американските президенти произнасят всяка година своята годишна реч "За състоянието на Съюза". Това бе историческо, първо по рода си слово за папа. Трябва да отделим специално внимание на всеки тип фундаментализъм, било то религиозен или от друг вид, призова Франциск. Необходимо е постигането на деликатен баланс, за да се преборим с насилието, извършвано в името на една религия или на една идеология, като същевременно запазим индивидуалните свободи, заяви папата. Той припомни на американските законодатели, че като членове на Конгреса имат отговорност чрез своята дейност да допринесат за развитието на своята страна. Законодателната дейност винаги се основава на грижата за хората, отбеляза Франциск.

Светият отец произнесе своята историческа реч при засилени мерки за сигурност. Улиците около Конгреса бяха блокирани, а полицейското присъствие бе голямо.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване