09/25/15 06:46
(http://www.klassa.bg/)

Путин готов за удари в Сирия и без коалицията на САЩ

 Руският президент Владимир Путин е готов да започне едностранни въздушни удари срещу позиции на "Ислямска държава" в Сирия, ако САЩ отхвърлят предложение за съвместни действия на коалицията с Русия, Иран и сирийската армия, съобщи Блумбърг, като се позова на източник близък до Кремъл.

Друг източник на агенцията е заявил, че предложението на Путин било да се върви паралелно с общи военни действия и с политически преход, без участието на президента Башар Асад, което е ключово искане на САЩ. Според агенцията Путин е изпратил предложението си на САЩ.

В последно време зачестиха съобщенията, че Русия засилва военното си присъствие в Сирия, този факт обаче се отрича от Москва.

В САЩ реагират с безпокойство на тези информации, но в сряда Джон Кери промени тона и заяви, че руските бойни самолети в Сирия се използват за защита на намиращите се на място руски части.

Междувременно се появиха информации за това, че Путин може да проведе разговори американския президент Барак Обама в рамките на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, а германският канцлер Ангела Меркел заяви, че сирийският президент Башар Асад трябва да участва в преговорите за Сирия. По думите й, в разговорите трябва да участват много държави, сред които и регионалните партньори на Дамаск, както и Русия.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери по-рано заяви, че Асад трябва да си отиде, но не е нужно това да става веднага.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване