09/25/15 14:09
(http://pik.bg)

Ужас в Пловдивско! Приспиват хората и обират къщи и магазини наред

Ужас в Пловдивско! Приспиват хората и обират къщи и магазини наред

За масови обири на къщи и магазини в Браниполе алармираха пострадали граждани на селото. Явно цяла банда вилнее и тараши наред, оплакват се потърпевшите, цитирани от "Марица".

Анонимен източник сподели, че по негова информация на 23 септември през нощта са били претарашени поне 6 къщи. „Аз поне знам за толкова, защото хората идваха да ми се оплачат на сутринта. Може да има и повече”, каза той.

Обирани са по-заможните имоти, като са били задигани предимно скъпа техника – лаптопи, мобилни телефони, таблети, а така също злато и пари.

Хората се съмняват, че някой дава точна информация къде апашите могат да намерят богата плячка. Може дори да става въпрос и за местна селска банда.

Най-страшното е, че повечето от потърпевшите са били упоени, за да могат крадците да действат без притеснение.

„Хората идваха на сутринта в кафенето със силно главоболие, като споделяха, че едва-едва са се събудили”, каза собственикът на заведението.

Освен къщи, е имало проникване и в един хранителен магазин, но оборотът е бил прибран и така апашите не са успели да отмъкнат нищо.

Никой от пострадалите обаче не е потърсил намесата на полицията, неизвестно защо.

Кметицата на Браниполе Златка Манолова коментира, че знае само за две обрани къщи, които са в края на селото, в близост до лозята.

„Апашите може би са избрали тях, защото лесно биха се скрили", смята тя.

Манолова не знае за упоени собственици на къщи. По нейна информация крадците са ровили по чантите за пари и ценности. Тя обясни, че кражбите в селото не са повече от обичайното.

Засега полицията мълчи по кражбите в Браниполе, няма и ред в традиционния им бюлетин за нощната банда в селото.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване