09/25/15 22:48
(http://www.klassa.bg/)

Франциск за равенство между богатите и бедните държави

 Папа Франциск призова от трибуната на Общото събрание на ООН за реформиране на световната организация с цел постигане на по-голямо равенство между страните и ограничаване на злоупотребата със сила. Опитът от последните 70 години показва ясно, че винаги са необходими реформи и нагаждане към времето, за да се постигне финалната цел за предоставяне на всички страни, без изключение, на участие и на истинско и справедливо влияние в процеса на взимане на решения, каза Франциск, цитиран от ДПА.

Главата на Римокатолическата църква отправи също апел за договаряне на фундаментални и ефикасни споразумения на предстоящата през декември в Париж международна конференция за климата. Алчността води до унищожаване на природните ресурси на Земята в ущърб на бедните, подчерта още Франциск, предаде Ройтерс. Егоистичната и безгранична жажда за власт и за материален просперитет води до злоупотреба с наличните природни ресурси и до изключване на слабите и на необлагодетелстваните, каза папата. Той осъди задушаването на бедните държави, извършвано от международните финансови институции, които подчиняват бедните страни чрез кредитни системи и политики на строги икономии.

Някои се опитват да насърчават идеологическата колонизация чрез налагането на модели и начини на живот, които са анормални и чужди на идентичността на народите и които в крайна сметка са безотговорни, подчерта папата.

Преди това Кралицата на попа Мадона даде "благословията си" на папа Франциск по време на първото му посещение в САЩ, съобщи АП. "Правилата са за заблудените. Ето защо харесвам новия папа. Той изглежда широко скроен човек", е заявила Мадона.

Мадона, отгледана като римокатоличка в Мичиган, има дълга история на конфликти с Ватикана. Клипът й към песента Like A Prayer от 1989 г. съдържа кадри, които разгневиха религиозните лидери. Година по късно турнето й Blond Ambition включваше симулация на мастурбация, с което певицата отново възмути Ватикана. По време на турнето си Confession през 2006 г. Мадона организира фалшиво разпъване на кръст само на няколко километра от седалището на главата на Римокатолическата църква, припомня агенцията.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване