09/26/15 19:44
(http://pik.bg)

Валенса: Проблемът с бежанците може да се реши, ако политиците говорят честно

Валенса: Проблемът с бежанците може да се реши, ако политиците говорят честно

поред бившия полски президент Лех Валенса - проблемът с бежанците може да бъде решен само ако политиците бъдат честни и говорят директно. Това стана ясно от думите му в интервю за Би Ти Ви.

Валенса говори това, което мисли и не се страхува от думите си. Само преди 30 години той беше лидерът, който преобърна света. Днес неговата теза за бежанците не се вписва в популистката риторика.

Той коментира и тезата, която изрази по-рано, че някои бягат от войната, но други явно бягат към по-високи заплати в Европа.

"Онези нещастници, които бягат да спасят живота си трябва да им помогнем. Същевременно на онези другите, трябва да кажем, че ние също имаме проблеми с бедността, че при нас има безработни и че днес наистина няма какво да им предложим. Надявам се те да ни разберат. Те трябва да ни разберат, ние не бягаме от солидарността, ние можем да помогнем на по- бедните, но не може да има големи очаквания към нас", посочи Валенса.

Според него много скоро улицата ще принуди старите политици да се оттеглят, ако не го направят сами.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване