09/26/15 21:18
(http://pik.bg)

И Интерпол ще търси изчезналия студент от Пловдив

И Интерпол ще търси изчезналия студент от Пловдив

Изчезналият преди седмица в Пловдив 20-годишен студент Момчил Семерджиев ще бъде обявен за издирване и от Интерпол, съобщава "Монитор". От младежа, който е в неизвестност от нощта на 18 срещу 19 септември, все още няма следа, въпреки усилията и на полицията, и на близките му да разплетат мистерията.

„Всяка вечер обикаляме любимите места за разходка на Момчил. Не сме спрели да го търсим. Раздаваме листовки със снимката му на непознати хора. Ако видим младежи, ги спираме и ги питаме. Даваме им и на тях флайъри, за да се обадят, ако се сетят, че някъде са го видели. Засега няма резултат”, каза братът на изчезналия младеж Явор. В последните дни той получил няколко сигнала, че Момчил бил засечен из Пловдив. Непозната му звъннала и му казала, че видяла брат му в парк „Лаута”. Възрастна жена също се обадила, за да каже, че в нощта на изчезването на Момчил, чула младежки крясъци. Оказало се обаче, че бабата дори не живее на улицата, където семейството на липсващия студент има апартамент. Трета жена също звъннала с информация за Момчил, но ден по-късно се обадила отново и признала, че е сгрешила.

По Фейсбук с Явор си писал негов приятел, който живее в Белгия. Разказал му, че в неделя вечерта бил в тамошен парк и към него се приближил младеж, който му заприличал на Момчил и който му поискал огънче. „Проверяваме всички сигнали, които близките на младежа свеждат до знанието на полицията. Ще се провери и информацията за Белгия, въпреки че е малко вероятно да е истина”, заявиха разследващите за Монитор.

Те вече имат съдебно разрешение и са се сдобили с телефонните разпечатки от последните разговори на Момчил в нощта на изчезването му. На 19 септември студентът се обадил на Явор около 1,30 часа през нощта, за да му каже, че си е забравил ключовете и да помоли брат си да му ги хвърли през терасата. В това време обаче Явор не бил у дома – изпращал приятелката си на гарата. Казал на Момчил, че се връща скоро и да го изчака. Когато отишъл до ул. „Смилево”, където живеят, от Момчил нямало и следа. Явор си помислил, че брат му вероятно е отишъл у някой приятел да преспи и не се притеснил. Когато Момчил не се прибрал цялата събота, близките му прозвънили номера му, но телефонът бил изключен. Тогава те подали сигнал в полицията и започнало издирването на студента. На кого още Момчил се е обадил след нощния си разговор с брат си, от полицията отказват да съобщят. Телефонните разпечатки обаче могат да внесат съществена яснота и да дадат следа в издирването на младежа. „Установени са комуникациите на лицето. Имаме нужната информация”, заявиха лаконично от полицията.

Със сигурност Момчил Семерджиев не е имал конфликти нито с приятелите си, нито с родителите и брат си. Младежът не е имал неуредени финансови отношения, а в нощта на изчезването не е носил голяма сума пари в себе си. Той се върнал на 16 септември от бригада в САЩ, където спестил към 5000 лева. По-голямата част от тях оставил в дома си, а в нощта на 18/19 септември в себе си имал под 200 лева. Още в първите 24 часа след подаването на сигнала от полицията са проверили болниците в Пловдив, токсикологиите, таксиметровите фирми. Проверени без резултат били и всички сигнали до 112 в часовия период на изчезването на Момчил, за да се установи дали няма някой необичаен, който би могъл да бъде свързан с младежа. Все още текат разпити на негови близки, приятели и роднини. Проверяват се хотели и квартири, уточниха разследващите.

Момчил Семерджиев е в неизвестност от малките часове на 19 септември. Няколко часа по-рано се събрал с приятели в таванското помещение над апартамента им, за да отпразнуват завръщането му от студентската бригада. Преди полунощ с двама приятели отишъл до Бунарджика, откъдето тръгнал да се прибира към дома си към 1 часа. Половин час по-късно говорил с брат си по телефона и оттогава от него няма и следа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване