09/26/15 20:15
(http://pik.bg)

Измамна схема в нета: Сайтове лъжат за чудодейните сили на "вълшебни" колани

Измамна схема в нета: Сайтове лъжат за чудодейните сили на "вълшебни" колани

Какви ли не вълшебни лекове и лекарства за наивници се продават по сайтовете у нас, но една от стоките може направо да грабне приза по лъжа и пълно безумие, пише в свои сигнал читателката на "Флагман" Емилия Кирова.

Признавам си, че се хванах, защото рекламата звучеше много убедително и приспособлението изглеждаше добре на фотос в сайта, твърди читателката. Имам болки в горната част на гърба, а това "чудо на медицината" се рекламираше точно срещу такива проблеми. По 8 часа на ден работя пред компютър и реших, че ще ми помогне. Още повече беше използван още един рекламен трик за шарани, че коланът е намален от 30 на 15 лева и само сега имам възможността да си го купя на два пъти по-ниска цена.

Поръчах си го и ми бе доставен буквално за ден и половина. Е, платих още 5 лева на куриерската фирма, но все още си мислех, че съм на далавера. Докато не отворих кутийката.

В сайта пише, че презрамките се регулират по желание и според тялото на клиента, но презрамки нямаше, камо ли пък регулатори към тях. Имаше два дебели евтини плоски ластика, които минават през рамото, забиват се в в подмишницата и за няколко минути спират кръвообращението ти и ръцете веднага изтръпват. До петата минута настъпва адска болка в притиснатите ръце и дори да те боли гърбът, няма как вече да усетиш, защото си в шок от схванатите ръце.

Приспособлението, което пък трябва да държи гърба изправен /ако издържиш на ластиците/, са две парчета плат, зашити едно върху друго и между тях някаква по-плътна материя, която нито може да прилепне към гърба, нито да го държи изправен. Докато ластиците стискат, тя се хлъзга.

Цялото това, не зная как да го нарека, е произведено в Китай и то в най-долнопробна шивашка работилница. Доказателство са висящите отстрани конци, останали след минаването на машината за шиене.

Веднага набрах телефона на сайта, откъдето ми казаха, че просто продавали тези неща и не носели отговорност за качеството им и лечебните им свойства. И троснато допълниха - като не ми харесва, да го върна. Така срещу още пет лева за куриер се отървах от колана за гръб и от дадените 15 ми върнаха само 5.

Освен, че искам да предупредя другите хора, които вярват в подобни медицински чудеса, искам да попитам къде са Здравното министерство, Комисията за защита на потребителите, данъчните, пациентските организации и всички контролни органи? Как може да се пускат на пазара продукти, които не са проверени какви са и как действат на болните? Как е възможно всеки да продава онлайн каквито боклуци му хрумнат и да лови наивници, които вече се надяват на чудо, за да оздравеят? Има ли контрол в онлайн търговията, или утре може да си купим и отрова, рекламирана като хапчета срещу кашлица например, пита ядосаната читателка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване