09/26/15 15:25
(http://pik.bg)

Изобретателност! Бургазлия прецака "Синята зона" - паркира без да плаща и без глоба. Вижте как!

Изобретателност! Бургазлия прецака "Синята зона" - паркира без да плаща и без глоба. Вижте как!

Бургазлия намери интересен начин как да прецака синята зона, съобщава "Флагман". Неизвестен мъж е боядисал с бяло едно от паркоместата в зоната за платено паркиране на ул.“Екзарх Йосиф“.

Боята все още е прясна, ивиците са малко криви, вероятно заради бързината на работа, но за сметка на това от разчертаните от общината сини линии, маркиращи зоната няма и следа.

На паркомястото пред дом 18 в ранния следобед бе паркиран бургаски джип БМВ Х3. Смята се, че точно неговият собственик е поръчал или сам е размаркирал синята зона.

На тази улица, само че няколко метра по-нагоре към Морската градина, има и платено паркоместо, което е сигнализирано с жълти ивици, както и специална табела, указваща, че това е служебен абонамент.

Юристи коментираха, че макар и да става дума за самоуправство в момента Общината няма право да събира пари за синя зона или да налага санкции на шофьорите, спрели на златното местенце. В общинската наредба изрично е упоменато, че синята зона е там, където местата са маркирани със синя боя.



Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване