09/26/15 08:09
(http://pik.bg)

Как да направите "Фейсбук" още по-забавен

Как да направите "Фейсбук" още по-забавен

Вероятно използвате "Фейсбук" всеки ден и вероятно често в края на деня се чувствате отегчени и уморени от преживяванията си на сайта. Проблемът не е във вас, а в начина, по който използвате Facebook. Има обаче начини да направите "Фейсбук" много по-приятно място.

Предлагаме ви да разгледате съветите на Make Use Of и тези 5 начина да направите Facebook по-приятно място.

1. Блокирайте домейни

Знаете ли, че Facebook ви позволява да блокирате статии от конкретни уебсайтове? Всеки път щом видите статия, която ви дразни, кликнете върху малката сива стрелката в горния десен ъгъл на статията, и изберете “Hide All From ____”, където “____” е името на домейна.

2. Заглушете потребители

Facebook предлага много удобна функция наречена „Unfollowing“, която ви позволява да останете приятели с някого публично, но ви предпазва от постовете му като ги скрива от вас. Тази функция е невероятно мощна и може да направи Facebook по-приятно място. За да заглушите някой, кликнете върху стрелката сочеща надолу до негов пост и изберете „Спиране на следенето на …“

3. Използвайте правилната добавка за браузъра си

Съществува едно много полезно разширение за браузъра наречено FB Purity. То ще скрие за вас всички реклами, спонсорирани публикации и други досадни неща на Facebook и като цяло ще направи Facebook по-малко досадно място.

4. Спрете автоматичното стартиране на видео

Автоматичното стартиране на видео беше въведено от Facebook, за да се генерират повече емисии на рекламните клипове. Функцията е безвредна, но според по-голямата част от потребителите е направо досадна. Ако и вие сте на мнение, че едно от най-дразнещите неща в интернет са видео клиповете, които се стартират автоматично, вижте как да деактивирате автоматичното пускане на видео в Twitter и Facebook.

5. Забранете на Facebook да ви следи

Facebook прави пари от потребителите си. Компанията следи почти всичко, което те правят в опит да ги разбере, но реално Facebook продава тези данни. Ако искате да спрете всички опити за проследяване на Facebook, използвайте добавката Facebook Disconnect, която е налична за браузърите Firefox и Chrome. 

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване