09/26/15 06:40
(http://pik.bg)

Над 2 млн. лв. отпускат за ремонт на вътрешноквартални улици в София

Над 2 млн. лв. отпускат за ремонт на вътрешноквартални улици в София

 Малко над 2 млн. лв. ще бъдат отделени от Столична община за ремонт на вътрешноквартални улици. Това стана ясно по време на инспекцията на ремонта на ул. „Иван Багрянов”, на която присъства Любомир Христов, заместник-кмет по направление "Транспорт и транспортни, комуникации". Към днешна дата над 35 улици в града вече са реконструирани и пуснати в експлоатация. По думите на заместник-кмета, те се избират по приоритет и предложение на районните администрации. В момента продължава изпълнението на проекти, които са свързани с цялостния ремонт на улиците в район „Лозенец”, „Студентски и „Нови Искър”.

Любомир Христов уточни, че предстои да бъде изградено улично осветление, нови тротоари и нова дъждовна канализация. Стремежът е да се обвърже цялостно изпълнение на различните програми, за да има завършен продукт накрая. За Столична община е приоритет, където е необходимо и има съществуваща относително добра настилка, да се изкърпват дупките, с тенденция поетапно да се реализира цялостното проекти за рехабилитация. Цялостното изграждане, рехабилитацията на улиците, се изпълнява на база на анализи, свързани със сигнали на граждани, на наблюдение на районните администрации и дирекция „Транспортна инфраструктура. Стана ясно още, че до края на месец октомври ще приключат дейностите по всички улици, по които текат ремонтни дейности. Те са над 40 – вътрешноквартални улици в „Нови Искър”, Студентски град, „Лозенец”, „Княжево”, „Симеоново”, „Горна Баня”, старата част на „Овча купел”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване