09/26/15 09:57
(http://pik.bg)

Отец Силвестър: Не е християнско да насилваме нашите бедни българи да издържат бежанците

Отец Силвестър: Не е християнско да насилваме нашите бедни българи да издържат бежанците

"Позицията на Светия Синод за бежанците е много адекватна . Аз изцяло я споделям", заяви за "Събуди се" по Нова телевизия отец Силвестър от Сливенската епархия.

Припомняме ви, че вчера Патриаршията разпространи становище, в което призовава кабинетът да не допуска повече бежанци в България. "Ние смятаме, че това не са бежанци, а хора, които по някаква друга причина пристигат в Европа. 90% от тях са мъже между 19 и 40 години. Обикновено бежанците са жени, деца и старци. В случая имаме подмяна на термини", изтъкна отецът.

Той поясни, че Църквата по-скоро призовава правителството ни да лобира за мир в регионите, в които се води гражданска война.

"Тези, които са дошли, ще ги приемем. Но няма да е християнско да насилваме нашите бедни българи да ги издържат", каза той. В телефонна връзка председателят на църковното настоятелство на "Св. Александър Невски" епископ Тихон също подкрепи позицията на Светия Синод.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване