09/27/15 10:25
(http://www.klassa.bg/)

Дрон подменя батерията си сам

 Дронът FlyBi на компанията Indiegogo е най-забавния и лесен за управление безпилотен летателен апарат. Това е така, защото той има няколко основни характеристики, които липсват на другите предлагани на пазара.

 

 

 

За разлика от други дронове които показват какво вижда тяхната камера на телефона или лаптопа ви, FlyBi е снабден с очила, които показват картина от камерата му точно пред очите ви. Очилата имат сензори, които движат 1080 пикселовата камера, както вие движите главата си, така че, имате възможност да огледате заобикалящата ви среда от небесни висини.

Тъй като очите ви ще са заети с това което виждате, изобретателите на FlyBi имат уникално решение за управлението на безпилотния самолет - джойстик с каишка поставящ се на китката. Около джойстика има два ринга – с единия контролирате височината, а с другия въртенето. Има също така малък екран, който показва картина от дрона и бутон с който можете да записвате видео или да направите снимка.

 

Няма нужда да мислите за батерията на FlyBi, защото той може да я подменя сам. Когато батерията започне да се изтощава, той се въръща при своята зареждаща станция, която се нарича Helideck и лесно се превръща в раница за автоматична подмяна на батерията.

FlyBi също може да ви следва и да запамети пътя, който да повтори с натискането на един бутон. Това би ви било полезно, ако искате да запишете времево видео или искате да наблюдавате определен маршрут регулярно.

 

 

 

 

За добро или лошо, дроновете бързо стават част от нашето общество. Те се появяват на концерти, следят работата на пожарникарите, и дори пречат на самолетите. Въпреки че, много хора не обичат да бъдат заснемани от безпилотни летателни апарати, пилотирането им е съвсем различно нещо.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване