09/27/15 10:26
(http://www.klassa.bg/)

Пръстен следи съня

 Още от детството си знаем за предимствата на добрия сън. Добрият сън поддържа настроението весело и умът ни свеж, както една безсънна нощ, често води до раздразнение сутрин. Когато спите добре, тогава и вашите способности през деня ще са по-добри.

Малко ни трябва за да осъзнаем, че добрият сън повишава производителността на труда ни. Oura е един от най-модерните начини да бъдете стилни и да спите по-добре през 21 век.

Идеята да се изработи технология която носите със себе си и анализира вашите моделите на сън и да ви помогне да водите по-здравословен начин на живот по този начин. Пръста на ръката е най-удобното място за денонощно измерване на телесни сигнали, затова Oura е пръстен.

Той измерва точно сърдечния ви ритъм, движение, температура и ви осигурява спокоен сън в края на деня. Чрез комбиниране на пръстена със съответното мобилно приложение, ще научите как вашият начин на живот се отразява на съня ви.

Пръстенът разбира, кога спите и анализира качеството на вашата почивка и възстановяване като измерва сърдечния ви ритъм, честотата на дишане, температура на тялото и движенията. От друга страна, когато сте будни, пръстенът ще следи продължителността и интензивността на вашата дейност, както и времето, което прекарвате седнали. Този задълбочен анализ ще помогне на приложението да ви уведомява за промените, които трябва да се направите в дневния си график с дейности, за да спите по-добре и да изпълнявате задълженията си по най-добрия начин.

Oura е с дизаин който позволява да го носите винаги. Той не се драска и е водоустойчив. Пръстенът е достатъчно умен, за да прави разлика между дълбок сън, дрямка, лек сън, и периодите на будуване, предоставяйки ви балансиран профил на вашия сън. Ако проследяването на съня не ви е достатъчно за да поддържате по-добър начин на живот, пръстенът анализира и ежедневните ви дейности.

Друга важна характеристика ще получите от приложението Readiness Score. То е предназначено да ви помогне да определите дните, подходящи за предизвикателства и тези, които е по-добре да прекарате спокойно. Резултатът показван в проценти, се генерира с помощта на всички данни получени от сензорите на Oura, физиологични сигнали, сън и модели на активност.

Пръстенът е изработен от висококачествена керамична смес, което го прави удобен и приляга на пръста ви с лекота. Можете да избирате между гланцирано или матово покритие в зависимост от вашите предпочитания.

Качеството на сън има дълбоко въздействие върху ежедневното ви представяне. То помага за поддържането на перфектен баланс, необходим за здрав и щастлив живот.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване