09/27/15 10:09
(http://www.cross-bg.net/)

Р. Петков: Разпределението на средствата трябва да е адекватно на бежанския натиск, на който са подложени страните на ЕС

/КРОСС/Европа е неподготвена за справяне бежанската криза, а България е част от Европа. Ние не трябва да се възприемаме като периферия на Европа. Трябва да организираме един сериозен дебат, защото разпределението на средствата трябва да бъде адекватно на бежанския натиск, на който са подложени отделните страни-членки, а ние сме външна граница. Това каза Румен Петков, заместник-председател на ПП АБВ, в предаването „Денят започва" по БНТ. „Аз си спомням времето, когато Италия беше подложена на голям бежански натиск от Северна Африка, но тогава европейската солидарност имаше много ясни параметри. Страните-членки се организираха чрез ФРОНТЕКС и поеха определени ангажименти", посочи Румен Петков. По думите му, институциите в страната трябва да имат единна позиция за справяне с проблема, пренебрегвайки политическите различия. „Спекулацията е противодържавна и противоестествена. Да се заиграва човек с тази тема и да я експлоатира в грозния смисъл на думата, ерозира държавността и насажда омраза. Сигурно има политически формации, които живеят на базата на омразата и за тях това е хранителната среда, но това не е редно и гражданите трябва да го отхвърлят", допълни още той.
Публикувана на 09/27/15 10:09 http://www.cross.bg/natisk-petkov-rymen-1482037.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване