09/27/15 20:28
(http://www.dnevnik.bg/)

Ципрас ще се срещне с Обама утре


Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще има кратък разговор с американския президент Барак Обама утре вечер в Ню Йорк в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН, предаде "Франс прес", като се позова на офиса на Ципрас.

Това ще е първата среща на Ципрас с чужд лидер, след като неговата партия СИРИЗА победи на парламентарните избори в Гърция на 20 септември, уточнява БТА.

Според гръцката агенция АНА Ципрас ще е в Ню Йорк до петък, за да участва в сесията на Общото събрание на ООН. Той ще има срещи с американския държавен секретар Джон Кери, с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, с турския премиер Ахмет Давутоглу и с лидерите на Бразилия, Египет и Палестина. На тези срещи ще присъства и гръцкият министър на икономиката Йоргос Статакис.

Като основни теми на разговорите са обявени миграционната криза и средствата за справяне с нея по пътя на международното сътрудничество.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване