09/27/15 20:25
(http://pik.bg)

Шофьор излезе с газ на заден, едва не уби рокер край Калофер

Шофьор излезе с газ на заден, едва не уби рокер край Калофер

Рокер, участник в мотосъбора край Сопот, връхлетя върху „Шкода”. Моторът му - „Хонда”, се разпадна на съставните части, а изпадналият в шок моторист дори не се сети да ожали яката машина, предаде Марица.бг. Инцидентът стана около 13.30 часа на подбалкнаския път край Калофер между двата входа за града от към Карлово и Казанлък.

Рокерът шпореше въздуха, но си караше в своята лента. Една „Шкода” даде заден ход, отне му предимството и го трясна, разказа очевидец на инцидента. Тогава чарковете на мотора се разхвърчаха. Всичко стана точно до заведението „Калифер” на оковръстния път под града на Ботев. Наблизо имаше и една рекламна каруца. В мелето не видях дали не бе потрошена и тя, допълни човекът, видял сблъсъка.

Традиционния рокерски събор на Манастирска поляна край Сопот бе организиран от мотоклуб „Старите траки” с председател Борис Стефанов и бе посветен на закриването на сезона. В него участваха около 2000 рокери от цялата страна, както и няколко клуба от Сърбия и Гърция. От петък вечер до късния следобед вчера участниците демонстрираха завидни умения да управляват возилата си. Рокерите спазиха традицията и направиха почетна обиколка на Сопот и Карлово. Те положиха венец пред паметниците на Иван Вазов в Сопот и на Васил Левски в Карлово.

Оглушителният шум на мощните мотори огласяше подножието на Балкана до късно вчера. Макар че част от игрите на братята на вятъра бяха изнесени на шосето Карлово-Дъбене и на паркинга пред Спортната зала на Сопот, инциденти нямаше.

Вестта за катастрофата край Калофер се разнесе много бързо, заяви Борис Стефанов, председател на мотоклуб „Старите траки”. Веднага потърсих информация и разбрах, че пострадалият е от Стара Загора. Той е с навехнат крак. За жалост стават инциденти, коментира Борис Стефанов. Но нашият колега не е пил, нито има вина за произшествието. Причината за катастрофата не е в събора, отсече организаторът.

Междувременно петима мъже лежат в болница с рани по главите и натъртвания по телата след катастрофа край Михилци. Пътният инцидент стана в събота вечерта около 20 часа на шосето Карлово-Пловдив. На разклона за Михилци челно се сблъскаха две леки коли. Лек автомобил “Нисан”, управляван от 51-годишен пловдивчанин не спрял на на знак “Стоп” , поставен на изхода от Михилци към главния път Карлово-Пловдив. Шофьорът отнел предимството на друга кола и тръгнал да прави ляв завой в посока Карлово, навлязъл в лентата на идващия от Карлово за Пловдив „Опел”и двете коли се ударили челно.

Беше малко преди 20.30 часа, когато преминих край катастрофата, разказа очевидец на произшествието. След удара едната кола беше останала диалгонално на пътя. Видях седнали на банкета двама младежи. До тях имаше по-възрастен мъж, който също изглеждаше контузен. Главите на младежите бяха бинтовани, по превръзките им бяха избили петна кръв, разказа очевидецът.

Движението по пътя Пловдив-Карлово край разклона за Михилци бе спряно за известно време.

Ние престояхме десетина минути и ни пропуснаха да продължим, разказа очевидецът. Първият медицински екип транспортирал до Пловдив двама ранени. Минути по-късно на мястото на инцидента се появила втора линейка, която откарала в пловдивска болница трима от пострадалите в катастрафора.

Пострадали са водача на ударения автомобил на 27 години и тримата пътници в колата – мъже на 36, 32 и 18 години, всички от село Пъдарско, както и шофьорът на “Нисан”-а. Откарани са в болница, без опасност за живота, на водачите са взети кръвни проби за алкохол.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване