09/28/15 08:07
(http://www.dnevnik.bg/)

В 15 области е обявен жълт код заради валежите


В 15 области в Централна и Източна България за днес е обявен жълт код заради обилните валежи. Засегнатите области са Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол и Бургас. 

Очаква се там да паднат до около 20-25 литра на кв. Метър. В западните райони валежите ще спират, а в югозападните ще бъде почти без валежи, според прогнозата на БАН.

Понижението на температурите ще продължи, максималните ще са между 15 и 20 градуса, в югоизточните райони и по Черноморието до 22-23 градуса.

В планините ще е мъгливо и в много райони с валежи, все още от дъжд. Вятърът ще е умерен.

Утре ще вали все още главно в източната половина от страната, но ще бъде още по-студено с максимални температури едва от 10 до 15 градуса. От сряда валежите ще спрат и тенденция към затопляне.

Пороен дъжд се изсипа над Шумен тази нощ, предизвика много наводнения и нанесе значителни материални щети. Най-сериозно е пострадал района около железопътните мостове на булевард "Симеон Велики" и булевард "Плиска", предаде Би Ти Ви.

Десетки камиони и стотици автомобили се оказаха в капан на главния път Пловдив-Свиленград, след като порой наводни пътното съоръжение в село Поповица вчера вечерта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване