09/28/15 04:59
(http://www.klassa.bg/)

Георги Кадиев: Начинът да спечелим хората е да ходим от сърце на сърце

 Благодаря на АБВ и партия "Български социалдемократи", които ме подкрепиха в труден момент. Създадохме коалиция "Сердика", за да променим София и да внесем професионализма в управлението.

Това каза кандидатът на коалицията за кмет на София Георги Кадиев на официалното откриване на предизборната си кампания, цитиран от агенция "Фокус".

"Всички политически партии в София в момента играят за ниска избирателна активност. Ние играем за това да има повече хора, които участват в изборите, повече хора, които си казват мнението и повече хора, които искат София да изглежда по различен начин", заяви той.

"Когато чуя израза "ние ще ходим от врата на врата" смятам, че не е достатъчно, а трябва да ходим от сърце на сърце - това е начинът да спечелим хората. Има един прекрасен екип от кандидати за районни кметове, които ще вложат същата енергия, страст, желание и мотивация, която влагам и аз. Убеден съм, че резултатът накрая ще бъде по-висок от това, което всички очакват", каза още кандидатът за кмет на София. 

"Позицията на АБВ да подкрепи кандидатурата на Георги Кадиев е, че той е доказал своите професионални качества, доказал се е в политиката като човек, който познава добре проблемите на столицата и предлага ясни, убедителни, алтернативни решения", каза председателят на партията Георги Първанов на официалното откриване на националната си предизборна кампания.

Той благодари на местните организации, че са успели да извадят силни и убедителни кандидатури за кметове. "В местните избори АБВ влиза със самочувствието на една партия, която е най-динамично развиващата се. Няма друга партия, която за 1 година да е скочила на 15 хил. членски състав. Това е един от знаците, че АБВ от тук нататък става незаобиколим фактор и че идеите на някои партийни лидери за монопол в лявото пространство остават далеч назад в историята", заяви Първанов.

По думите му АБВ няма да спре и има своите мащабни идеи за трайна и дълбока реформа в политическата система. "Онзи ден се чу за свикване на Велико народно събрание, което беше идея на АБВ. Ще започнем от дълбоко с проблемите на политическата система, където има нужда от голяма, значима реформа на политическия модел, започвайки от идеята за президентска република, минавайки през идеята за пряката демокрация. Някой, освен АБВ, да говори, че предстои референдум? Наши идеи са и за мажоритарния избор, защото хората имат право да избират личности заедно с партии и за задължителното гласуване", заяви Първанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване