09/28/15 10:49
(http://www.dnevnik.bg/)

За ремонта на всички пътища са нужни 12 млрд. лева, каза министър Павлова


За ремонта на всички пътища в страна ще са нужни 12 млрд. лева до 2020 година, каза днес министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на Петия дискусионен форум на тема "Строителството през 2016 г.", цитирана от "Фокус". Министърът уточнява, че такива средства няма откъде да се намерят и затова се работи приоритетно по осигуряването на финансиране на 5-6 важни проекта.

"Един от тези проекти е довършването на ЛОТ 3 на автомагистрала "Струма", добави Павлова. Тя подчера, че за България е важно да завърши магистралния си пръстен и усилията да бъдат фокусирани в завършването на вертикалните връзки на страната. По думите й целта е с повече приходи да бъде реинвестиран по-голям ресурс в развитието на пътищата.

Павлова обеща, че и по-малките пътища няма да бъдат забравени, като за тях ще се отпуснат около 380 млн. лева финансиране по програмите на ЕС. "Искаме да дадем шанс на общините сами да определят своите бюджети. Разчитаме след местния вот този процес да бъде ускорен максимално", допълни министърът.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване