09/28/15 09:02
(http://pik.bg)

За сега в ЦИК няма сигнали за подготовка за купуване на гласове

За сега в ЦИК няма сигнали за подготовка за купуване на гласове

За сега няма сигнали за подготовка за купуване на гласове в ЦИК. Това каза Цветозар Томов, говорител на ЦИК в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. Той обясни, че за предстоящите избори и референдум ще има 5 вида бюлетини – за избор на общински съветници, за гласуване в референдума, за кмет на община, за кмет на район и за кмет на кметство. По думите му, отбелязването ще става с хиксче или чавка.

Томов посочи, че най-голям е броят на общинските съветници в София – 61. Според него броенето на гласовете ще бъде трудна задача и не би било нарушение на Изборния кодекс, ако се гласува в отделни избирателни кутии.

Ако има много висока избирателна активност и физически не стигне времето всички да упражнят правото си на глас, Изборният кодекс предвижда, ако има опашка пред избирателната секция, когато свършва изборният ден, председателят или друг представител на секционната комисия да събере документите за самоличност на чакащите пред стаята хора и всички те ще бъдат допуснати да гласуват след 19.00 часа”, обясни Томов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване