09/28/15 08:47
(http://pik.bg)

Иво Инджев се възмути от позицията на Светия синод за бежанците

Иво Инджев се възмути от позицията на Светия синод за бежанците

Страхът от бежанците в Европа се надига от една крайнодясна вълна. Никой не отрича, че съществува опасност. Става дума за езика, който се държи, за внушението. Едни хора се дехуманизират с обобщения и внушения, което не прави чест на тези, които подклаждат тази вълна у нас. Това каза в ефира на Нова телевизия журналистът Иво Индже. Той коментира позицията, която Светия синод изрази във връзка с бежанската криза.

„Подозирам, че Светият синод колективно играе ролята на проводник на католицизма в България”, каза още той, коментирайки позицията на Синода, който миналата седмица се обяви против приемането на още бежанци в България.

Заедно с Инджев, темата коментира и сирийският журналист Нидал Хлайф, който каза, че хората се притесняват от културните последици на бежанската криза. Той бе категоричен, че интеграцията зависи от политиката, не от културата.

„В началото на XX век Сирия е приела десетки хиляди арменци, без да ги пита от каква религия са”, посочи журналистът.

По думите му позицията на българския Свети синод е политическа, а единственият духовник, който има адекватна позиция по въпроса, бил папата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване