09/28/15 12:50
(http://pik.bg)

Календерска към ДПС: Не посягайте на българското

Календерска към ДПС: Не посягайте на българското

Мария Календерска, кандидат-кмет на София, вчера събуди ръководството на ДПС, като пусна в профила си във Фейсбук призив да се въздържат от песни и речи на турски по време на предизборната си кампания, но най-вече да не си присвояват български светини.

В скандално видео, което Календерска е публикувала в страницата си в социалната мрежа, известният турски певец Фарук Йълмаз пее пред лидера на ДПС Лютви Местан. Местан е във видимо добро настроение и не спира да си тананика нито на първия куплет от песента - българска светиня, но и на втория, когато певецът запява.....на турски език.

Малко по-късно ДПС излязоха с декларация-отговор, изпратена до всички медии, в която заявиха, че песента не е само българска, но и турска. 

С този безпрецедентен акт на официален отговор на публикация в интернет турската партия припозна като свой единствен опонент именно Мария Календерска и "България без цензура". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване