09/28/15 04:07
(http://www.klassa.bg/)

Компютър от картон спасява деца

 Има игри подобни на болест които заразяват нашите деца. Една от тях се нарича Minecraft и нещо трябва да се направи. Ако имате деца на определена възраст навярно знаете. Това е наистина ужасно.

Piper е устройство което можем да превърне Minecraft в нещо по-вълнуващо. Комплектът позволява на децата да създават компютърни схеми в реалния живот, а след това да видят как те си взаимодействат в Minecraft. Той ви позволява да, добавите например, батерия и бутон на дъска за рязане и да видите тези части как се появяват на екрана. Дори ток, преминаващ през виртуални проводници симулира това, което се случва в реалния живот. С други думи, това, което правите на екрана се случва в реалния живот и обратното.

 

 

Марк Павлюковски и неговите партньори създали проекта, за да помогнат на децата да разберат как работи електрониката и има за цел да промени начина, по който децата ни мислят за електрониката.

 

Комплектът включва компютъра за учебни цели Raspberry Pi 2 и лазерно изрязана картонена кутия, също кабели, бутони, осветление, ключове, сензори и всичко останало, което ви трябва да започнете изграждането му веднага.

Въпреки че, много деца ще останат под въздействието на играта Minecraft, ако само едно дете се освободи и направи малък робот, който бръмчи и изплюва парчета хартия, това би било добре.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване