09/28/15 15:23
(http://pik.bg)

Маргарита Попова обсъди проблемите пред училищата в малките населени места

Маргарита Попова обсъди проблемите пред училищата в малките населени места

Проблемите на малките училища обсъди вицепрезидентът Маргарита Попова в Каспичан на дискусия с директори от региона, ученици и родители. Посещението на вицепрезидента е в рамките на Националната кампания „Заедно сме по-добри”, организирана от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”. Кампанията е под патронажа на вицепрезидента Попова и през тази учебна година в нея са включени 190 училища от цялата страна. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В училище „Христо Ботев“ в село Каспичан учат 149 ученици от различни етноси, а ученическият парламент, родителският клуб и учителите работят заедно в името на по-доброто бъдеще на децата.
Преподавателите от училищата в региона пожелаха държавата да се ангажира с участие във финансирането на т. нар. „маломерни паралелки“ в учебните заведения от малки населени места. Учителите предложиха да бъде иницииран национален форум с представители на педагози от малките училища в страната, а от своя страна Маргарита Попова ги покани да посетят Администрацията на президента в Деня на толерантността, 16 ноември, където диалогът да продължи.

В двора на училището вицепрезидентът посади дръвче с посланието „Заедно намираме решения“. В дискусията участваха представители на местната власт, народни представители, директори на училища от Нови пазар, Шумен, Върбица и Никола Козлево. В Каспичан вицепрезидентът посети най-голямата фабрика за производства на фаянс на Балканския полуостров и разгледа производствените линии в предприятието. По-късно през деня в Санитарно-оздравителния комплекс „Камчия“ вицепрезидентът Попова ще даде началото на XVI фестивал на червенокръстките и здравни филми.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване