09/28/15 04:12
(http://www.klassa.bg/)

НАСА открила течаща вода на Марс

 Има ли живот на Марс, течаща вода или дори океан? Това ще се разбере в понеделник, след като НАСА съобщи, че ще даде извънредна пресконференция, на която обяви, че ще разкрие важно научно откритие за Червената планета, съобщи Си Ен Ен. На историческото събитие във Вашингтон ще говорят Джим Грийн, директор планетарни науки на агенцията, Майкъл Майер от програмата за изследване на Марс, Луджендра Оджа от института “Джорджия” в Атланта, както и други учени.

Най-вероятно американската агенция за космически изследвания ще разкрие, че е открила доказателства за течаща вода, твърди в. “Дейли мейл”. Слуховете са подкрепени от присъствието на Луджендра Оджа на пресконференцията. Ученият открива първото голямо доказателство за наличието на вода на Марс, след като изучава снимки от повърхността на планетата през 2011 г. Според изследванията на Оджа може да се смята, че има течаща вода, а дори и океан под повърхността на Червената планета. Водата се издига до нивото на земята по време на по-топло време.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване